بازدید دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت(ع) از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی آیت الله «رضا رمضانی» دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) و هیأت همراه از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی بازدید به عمل آوردند و در نشست مشترکی با ریاست و مدیران مراکز و ادرات پژوهشگاه شرکت کردند.

http://www.isca.ac.ir/Portal/Picture/ShowPicture.aspx?ID=http://www.isca.ac.ir/Portal/Picture/ShowPicture.aspx?ID=به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، آیت الله رمضانی(رئیس مجمع جهانی اهل بیت - علیهم السلام) و هیأت همراه، روز پنجشنبه ۱۱ خرداد ۱۴۰۲ از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی بازدید کردند و در  نشستی با دکتر نجف لک‌زایی(رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی) و مدیران ادارات و مراکز این پژوهشگاه حضور یافتند.

                                   


رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی پس از خیرمقدم و معرفی پژوهشگاه و فعالیت‌های بخش‌های مختلف آن گفتند: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دارای ۱۱ پژوهشکده ، ۲ مرکز ، 96 عضو هیأت علمی و ۳۲ نفر پژوهشگر می‌باشد.

استاد لک‌زایی در ادامه به معرفی مدیران بخش‌ها و ادارات پژوهشگاه پرداختند و افزودند: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی این آمادگی را دارد که ظرفیت‌های خودش را در اختیار مجمع جهانی اهل بیت(ع) جهت بهره برداری بهتر قرار دهد.

                                 

سپس آیت الله رمضانی سخنان خود را به شرح ذیل بیان نمودند:

برای من حضور در این پژوهشگاه فخیم وعلمی بسیار جالب بود. خیلی زودتر از این‌ها باید در این مجموعه حضور پیدا می کردم. البته من با فضای دفتر تبلیغات اسلامی، دانشگاه باقرالعلوم(ع) و پژوهشگاه به طور اجمالی آشنایی دارم.

‌البته چنین مجموعه وزین و فرهیخته‌ای باید هم این گونه افراد دانشمند داشته باشد، به ویژه ریاست محترم پژوهشگاه دکتر نجف لک‌زایی که بدرستی و بجا در مجموعه حضور دارند و کارهای فاخری را با جمع دوستان پژوهشگاه انجام داده‌اند. یکی از مهم‌ترین پژوهشگاه‌های فعال کشور در عرصه گفتمان انقلاب در موضوعات مختلف از جمله: تفسیر، اخلاق، عرفان، اقتصاد، کلام و فلسفه، حقوق و...، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی است. بنده با بخشی از آثار فاخر این مجموعه برای مطالعات علمی خود استفاده می‌کنم. حضور در چنین میدان علمی بزرگی نشان‌دهنده عظمت فعالیت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی است.

ما امروز با یک برتری گفتمان مواجه هستیم و اگر بخواهیم در عرصه بین الملل فاتح میدان باشیم، باید این گفتمان را توسعه بدهیم. امروزه غرب در بسیاری از این مباحث به یک بحران رسیده است. در حوزه معنویت اگر خوب دقت کنیم، می‌بینیم که آنها موفق نشده اند برای گرایش به معنویت نسخه درستی طراحی کنند و این کار شدنی نیست. در واقع بدون وحی امکان طراحی یک نسخه جامع در حوزه معنویت وجود ندارد. با عقل خودبنیاد، با فاصله‌گرفتن از وحی، این امکان وجود ندارد که در حوزه‌های مختلف عقیدتی، اخلاقی و عملیاتی موفق به ارائه نسخه شویم.



                                 

قرآن مدعی حرف نو است که امروز هم جامعیت قرآن کریم در حوزه‌های مختلف معارفی مطرح است.

خداوند متعال در آیه 23 سوره بقره می‌فرماید: وَإِنْ كُنْتُمْ فِي رَيْبٍ مِمَّا نَزَّلْنَا عَلَىٰ عَبْدِنَا فَأْتُوا بِسُورَةٍ مِنْ مِثْلِهِ وَادْعُوا شُهَدَاءَكُمْ مِنْ دُونِ اللَّهِ إِنْ كُنْتُمْ صَادِقِينَ.

معجزات قرآن در زمان حال صادق است. ما با توجه به این که با منابع غنی همچون قرآن، عترت و کلام امامان معصومین(ع) مرتبط هستیم باید این هنر را داشته باشیم که این معارف اسلامی را در عرصه بین الملل بروزرسانی کنیم.

ما با توجه به شناختی که از مخاطبان بدست می‌آوریم باید در بروزرسانی تلاش‌های جدی داشته باشیم.

 برخی فعالیت‌های فاخری که پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی نسبت به کودکان، نوجوانان، جوانان و حوزه معرفتی انجام داده، ارزشمند و کاربردی است.

توقعی که از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی وجود دارد آن است که متاسفانه ما نتوانستیم این ادبیات فاخر را که هزینه زیادی برای آن پرداخت شده است به دنیا منتقل کنیم. به نظرم باید در ترجمان این ادبیات به زبان‌های بین المللی فصل جدیدی برای پژوهشگاه تعریف شود. البته فقط مربوط به دفتر تبلیغات و پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی نیست بلکه مسؤلان نظام باید به طور جدی برای این مسائل برنامه‌ریزی انجام دهند. ضمن این‌که ما باید با زبان و ادبیات بین المللی این گفتمان سیاسی را به جهان منتقل کنیم. ما باید از نظر روانشناختی بر روی ادیبات و فرهنگی که می‌خواهیم به جامعه بین المللی منتقل نماییم زیاد بحث کنیم. بدین معنا که بسیاری از مسائل برای ما بدیهی است ولی برای آنها نظری است. باید برای انتقال مفاهیم اسلامی در هر کشور با گویش همان منطقه تلاش کنیم. باید گفتمان عقلانی و معنویت را در تمام بخش‌های مختلف به جامعه بین الملل منتقل کنیم.

پژوهشکده‌ای که به نام اهل بیت است قطعا برای مجمع جهانی اهل بیت(ع) موضوعیت دارد و بسیاری از این کارها را می‌توانیم استفاده و مدخل‌سازی کنیم. سایت ویکی شیعه نیز می‌تواند به عنوان یک دائرة المعارف 22 زبانه مورد استفاده قرار گیرد و هر دو مجموعه برای تعاملات بیشتر به آن نیاز دارند.

منبع: روابط عمومی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
کلمات کليدي
مجمع جهانی اهل بیت ع, بازدید از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
 
امتیاز دهی
 
 

[Part_Lang]
[Control]
تعداد بازديد اين صفحه: 523
Guest (PortalGuest)

پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي - دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم
مجری سایت : شرکت سیگما