bahmani.saeed0
1390/2/21 چهارشنبه افق‌هاي مطالعاتي فراروي پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي حجت‌الاسلام سعيد بهمني عضو هيأت علمي پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي در پايگاه اطلاع‌رساني خود درباره رسالت‌هاي دفتر تبليغات اسلامي و افق‌هاي مطالعاتي فراروي پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي نوشته است:

سه دهه از فعاليت دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم مي‌گذرد. در دهه گذشته زماني كه دفتر در آستانه بزرگداشت ربع قرن فعاليت‌هاي خود بود، با اشاره رهبري معظم انقلاب خود را «نماد روشنفكري حوزه» يافت. برخي مديران اظهار مي‌داشتند كه دفتر «عقبه تئوريك نظام اسلامي» است. مجموعه سياست‌گذاران ماهيت دفتر را به عنوان «حلقه واسط ميان نظام و حوزه علميه» تعريف كردند و براي زمينه‌سازي شكوفائي علمي در كشور ايده «جنبش نرم‌افزاري» و «كرسي‌هاي نظريه‌پردازي» را مطرح ساخته و تأييد و تأكيد رهبري معظم در اين باره را دريافت كردند. هر يك از مؤلفه‌هاي يادشده رسالت‌هايي قابل توجه بر دوش مجموعه دفترند. تأمين اين رسالت‌ها مستلزوم پاسخ‌دهي به‌هنگام به نيازهاي امروز و فرداي حوزه علميه و جامعه اسلامي است. مرادم از جامعه اسلامي همه مسلمانان در همه جهان است. جامعه‌اي كه روز به روز در حال بالندگي است. جامعه‌اي كه مختصات آن به سبب بيداري اسلامي دست‌خوش تغيير و تحولّات سريع و شگرفتي است.

 

پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي به ايفاي نقش پژوهشي در مجموعه‌اي با اين رسالت‌ها مي‌پردازد. امروز مأموريت پژوهشي ما، تأمين منابع نرم‌افزاري براي جامعه‌اي در حال بالندگي و تحول است. در چنين وضعيتي حضور در زمانه و فراهم آوردن پاسخ‌هاي شايسته به نيازهاي آن ضروري است. با قطع نظر از لزوم بازخواني سياست‌ها، اهداف، مأموريت‌ها و كارويژه‌ها محورهاي داراي اولويت در افق فراروي پژوهشگاه عبارتند از:

 

1. نظريه‌پردازي در باره الگوي ايراني ـ اسلامي پيش‌رفت

2. تأمين منابع نرم‌افزاري پيش‌رفت و عدالت همه‌جانبه

3. بررسي بيداري انساني در جهان و الزامات آن

4. بررسي بيداري اسلامي در كشورهاي اسلامي و الزامات آن

5. بومي‌سازي علوم انساني (بازآفريني علوم انساني اسلامي)

 

     5-1. تبيين فلسفه علوم انسانيِ اسلامي

     5-2. روش‌شناسي علوم انسانيِ اسلامي

     5-3. تحليل روش‌شناسي منابع علوم انسانيِ اسلامي

     5-4. مرجعيت علمي قرآن براي علوم انسانيِ اسلامي

     5-5. فرايند توليد علوم انسانيِ اسلامي

 

محورهاي مطالعاتي فوق مي‌تواند بخش عمده‌اي از رسالت‌هاي دفتر را تحقق بخشد.

 

 
امتیاز دهی
 
 

بيشتر

مطالب مرتبط

تعداد بازديد اين صفحه: 777
   
   
خانه | بازگشت | حريم خصوصي كاربران |
Guest (PortalGuest)

پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي - دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم
مجری سایت : شرکت سیگما