در ادامه سلسله نشست های صمیمی اعضای هیئت علمی پژوهشگاه؛ دیدار و گفت و گوی دکتر احمد شاکرنژاد با اصحاب قلم در جلسه دیدار با اهل قلم این هفته، دکتر احمد شاکرنژاد با برخی از اصحاب قلم دیدار کرد و درباره کتاب «معنویت گرایی جدید» به گفت و گو پرداخت.
      سی و چهارمین جلسه دیدارها و گفت و گوهای صمیمی با اعضای هیئت علمی، محققان و مؤلفان آثار پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تحت عنوان «با اصحاب قلم»، این هفته در روز سه شنبه از ساعت 11 تا 12 برگزار شد که به دیدار و گپ و گفت دکتر احمد شاکرنژاد با برخی اصحاب قلم اختصاص داشت.
     در این جلسه دکتر احمد شاکرنژاد، مدیر گروه اسلام و مطالعات معنویت و عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، دربارۀ کتاب «معنویت گرایی جدید؛ (مؤلفه‌های مفهومی، لوازم اعتقادی و نشانه‌های گفتمانی)» با حاضرانِ در این نشست به گفت و گو پرداخته، ضمن پاسخ به سؤال¬های خبرنگاران، اهداف تالیف این اثر را تبیین کرد.
این اثر بیست و یکمین عنوان از آثار مکتوب پژوهشکدۀ اخلاق و معنویت و چهارمین کتاب از آثار گروه معنویتِ این پژوهشکده است که به تازگی در 390 صفحه منتشر شده است. عناوین فصل های چهارگانۀ این کتاب عبارتند از:
-    فصل نخست: مفهوم معنویت؛
-    فصل دوم: مبانی نظری و لوازم اعتقادی معنویت گرایی جدید؛
-    فصل سوم: نشانه های معنویت گرایی جدید؛
-    فصل چهارم: نتیجه گیری.  
تحقیق حاضر بر محور پاسخ به این سوال است که «مفهوم معنویت در عصر حاضر چیست و لوازم اعتقادی و نشانه‌های گفتمانی آن کدام است».
در بخش هایی از مقدمۀ این کتاب آمده است: «بعد از دوره‌ای مبارزه‌ با دین و ماوراء طبیعت، واژۀ معنویت دوباره بر سرزبان‌ها افتاده است و در حیطه های مختلف از حرفه‌هایی چون مدیریت، پزشکی، روان‌درمانی تا حوزه‌های چون ورزش، اوقات فراغت و تعلیم و تربیت سخن از معنویت به میان می‌آید. اما با کمی دقت در کاربردهای متعدد این واژه، آشکار می‌شود که معنویت در محاورات جدید، چیزی در درون دین نهادینه نیست... معنویت در کاربرد جدید آن، فارغ از دین نهادینه  است و بعضاً در تقابل با دین‌داری نهادينه و یا به عنوان بدیل آن به حساب می‌آید... . هرچند واژۀ معنویت و «فراروی از ظاهر» بر سرزبان‌ها افتاده، اما به راحتی نمی‌توان این اتفاق را بازگشت دوبارۀ انسان به دین‌داری نهادينه تفسیر کرد.
     در معرفی پشت جلد این کتاب، چنین آمده است:
یوگا، تایی چی، انرژی مثبت، قانون جذب، سلامت معنوی، مدیتیشن، شعور کیهانی، درمان کل نگر، فنگ شویی، خودشکوفایی، ندای درون، زندگی در حال، خنده درمانی، چاکرا، هاله روحی، تجسم خلاق، کنترل ذهن، کارگاه موفقیت و ... سه دهه پیش عبارات و اصطلاحاتی ناشناخته بودند، اما چرا امروزه کسی با این واژه ها بیگانه نیست؟ آیا زبان فرهنگی جدیدی رواج یافته؟ پدیده نامرئی در پس این زبان جدید فرهنگی چیست؟ چه زمینه هایی باعث شکل گیری آن شده است؟ چه عقایدی را با خود به همراه داشته و گسترش آن چه تنش هایی در یک جامعه دینی ایجاد می کند؟ پژوهش حاضر زمینه ساز پاسخ به مسائل یادشده است... .
سلسله جلسات صمیمی دیدار با اصحاب قلم، به همت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و در محل فروشگاه نشر پژوهشگاه، واقع در نبش خیابان ارم برگزار می شود و مولفین و اعضای هیئت علمی پژوهشگاه، به معرفی آثار و تالیفات خود و پاسخ به پرسش¬های شرکت کنندگان می پردازند.


 
منبع: تولید محتوای پژوهشکده اخلاق و معنویت اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
کلمات کليدي
اخبار پژوهشکده اخلاق و معنویت, دکتر شاکرنژاد, دیدار با اصحاب قلم
 
امتیاز دهی
 
 

[Part_Lang]
[Control]
تعداد بازديد اين صفحه: 1846
Guest (PortalGuest)

پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي - دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم
مجری سایت : شرکت سیگما