آینده‌پژوهی خانواده در ایران با تأکید بر سیاست‌های فرهنگی تحکیم آن/ رحیم کارگر

آینده‌پژوهی، دانش مطالعه نظام‌مند آینده از طریق شناخت، طراحی و مدیریت آن است. آينده‌پژوهي در حوزه‌های مختلف جامعه از جمله خانواده ـ که از مهم‌ترین مسائل جامعه است ـ کاربردهای مهم و اثرگذاری دارد و می‌تواند در رشد و تعالی و تحکیم آن نقش بسزایی ایفا کند و کمک شایانی به تصمیم‌گیری‌ها و سیاستگذاری‌ها نماید. آینده‌پژوهی زمانی می‌تواند اثرگذارتر باشد که از آموزه‌های آینده‌نگر دینی ـ به‌خصوص مهدویت ـ بهره گیرد و نگاه کامل و جامعی به آینده داشته باشد.

اثر حاضر با عنوان «آینده‌پژوهی خانواده در ایران با تأکید بر سیاست‌های فرهنگی تحکیم آن» می‌کوشد با مطالعه روشمند آینده‌پژوهانه، تحولات و تغییرات و مسائل و چالش‌های آتی آن را شناسایی کند و برای حل مسئله‌های اولویت‌دار، سیاست‌های مناسب فرهنگی را پیشنهاد نماید. در این راستا با بهره‌مندی از آموزه‌های مهدویت، ضمن پرداختن به وضعیت خانواده در آخرالزمان و عصر ظهور، به ترسیم چشم‌انداز مطلوب خانواده برای جمهوری اسلامی ایران می‌پردازد.

نویسنده: رحیم کارگر

تهیه: پژوهشکده مهدویت و آینده‌پژوهی